Extensii gene fir cu fir

Extensiile de gene sunt un truc la care din ce în ce mai multe femei apelează atunci când vor să obțină un look fresh, cu un minimum de efort.

In lumea agitata in care traim se întâmplă să nu ai tot timpul la dispoziție câteva zeci de minute să te machiezi înainte să ieși din casă. Sau pur și simplu să nu ai chef apelezi mereu la produsele de make-up, deși ai vrea să te simți, cât de puțin, aranjată atunci când dai ochii cu lumea.

Extensiile de gene sunt cea mai simplă soluție, care te ajută să te simți frumoasă chiar și în situații precum mersul la spa, piscină sau jogging, unde un machiaj, oricât de natural, ar fi prea mult, sau chiar deranjant.

Și deși poate mulți cred că extensiile de gene sunt o invenție recentă, la fel ca multe alte trucuri și proceduri estetice, ei bine ele au fost inventate make-up artistul Max Factor, la începutul secolului XX.

Cu timpul însă produsele și tehnicile de aplicare s-au îmbunătățit, astfel că dacă vrei să apelezi la extensiile de gene, sunt câteva informații pe care trebuie să le știi.

Să le luăm pe rând:

Cum se aplică extensiile de gene?

  • Genele se aplică la 1mm de pleoapă, pe genele mature.
  • Nu intra niciodată în contact cu pielea, doar cu firul de păr al genei pe care a fost aplicat, perfect izolat de restul genelor naturale.
  • Pe o geană se pot aplica de la 1 la 15 extensii de gene.
  • Adezivul de gene este unul special și se adaptează în funcție de tipul de extensii ales și de sensibilitatea ochilor.
  • Aplicarea unui set durează în medie 2 ore- 2 ore jumătate

Ce costuri implică extensiile de gene

Costurile variază în funcție de tipul de extensii ales și, bineînțeles, de salonul și specialiștii la care apelezi.

Ai grijă la raportul preț-calitate.  Ca în multe cazuri, nu întotdeauna mai ieftin este mai bun. Diferența de preț care s-ar putea să te atragă la început, ulterior se va resimți fie în calitatea produselor, fie în nivelul de calificare al personalului de la salon.

Este foarte important ca adezivul folosit să fie unul special dedicat lipirii extensiilor de gene. Asta pentru a nu te trezi că îți cad extensiile de gene la puțin timp după ce au fost aplicate,  deși tu ai respectat întocmai sfaturile de întreținere.

De ce să optezi pentru extensii de gene

Deși pare o metodă care este în contradicție cu frumusețea naturală, de fapt s-ar putea să fie exact invers. Odată ce începi să porți extensiile de gene, vei renunța la eyeliner, rimel și poate chiar și la fardul de pleoape.

S-ar putea să te regăsești mai mult într-un look mai natural și să  mai reduci din produsele de make-up pe care le foloseai zilnic. Așadar s-ar putea să ajungi să preferi extensiile de gene machiajului clasic pe timp de zi.

Așadar, va fi mult mai comod. Dacă folosești extensiile de gene nu vei mai pierde timp dimineața cu machiajul și, bineînțeles, demachierea va fi mult mai simplă.

Extensiile de gene se diferențiază în funcție de:

  1. Cât sunt de lungi – extensiile de gene pot avea o lungime cuprinsă între 4 și20mm. Lungimea maximă recomandată de specialiști este de 12-13mm (17mm fiind deja o excepție).
  2. Cât sunt de dese – volumul extensiilor de gene este numerotat de la 1D până la 12D, unde:
  • 1D – reprezintă un singur fir de extensii de geană aplicată pe un fir de geană naturală (tehnica fir cu fir)
  • 2D – reprezintă 2 fire de extensii de gene aplicată pe un fir de geană naturală (tehnica fir cu fir)
  • 3D – reprezintă 3 fire de extensii de gene aplicate pe un fir de geană naturală, prin tehnica fir cu fir
  • 3D-6D – reprezintă un mănunchi de 3-6 fire de extensii de gene aplicate pe un fir de geană naturală, prin tehnica de volum (se aplică direct un mănunchi întreg)
  • 6D-12D – reprezintă un mănunchi de 6-12 fire de extensii de gene aplicate pe un fir de geană naturală, prin tehnica de volum (se aplică direct un mănunchi întreg)
  1. Cât sunt de groase – grosimea extensiilor de gene poate fi între 0,03mm (pentru extensiile de volum 6D-12D) și 0,25mm (pentru aplicările fir cu fir)
  2. Curbură – ajută la corectarea anumitor particularități de formă ale ochilor. Denumirile de de catalog sunt: J, B, C, CC, D, L, LCD, LD).
  3. Luciu

Atunci când alegi tipul de extensii care ți se potrivește cel mai bine, este indicat să apelezi la un specialist. Acesta va ști să țină cont de:

  • Trăsăturile feței
  • Forma ochiului
  • Lungimea și cantitatea genelor naturale
  • Stilul de viață

Un tip de extensii foarte căutat este cel cu efect de eyeliner, care oferă un aspect de ochi foarte bine conturați.

Întreținere

Dacă este pentru prima oară când folosești extensii de gene, este bine să citești cu atenție instrucțiunile care urmează. Sunt câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare în perioada imediat următoare după aplicarea extensiilor, precum și alte reguli de îngrijire de care trebuie să ții cont pe toată durata în care vei purta extensiile.

Să le luam pe rând.

În primele 2 zile după aplicarea extensiilor:

  • Nu dormi cu fața spre pernă
  • Nu merge la solar
  • Evită aburii de orice fel (spa, saună, tratamente cosmetice)
  • Evită spălarea extensiilor cu cantități abundente de apă (este de preferat să nu te scalzi cu capul în mare sau piscină în aceste 2 zile)
  • Evită contactul genelor cu produse care conțin ulei (inclusiv cremele de față)
  • Evită, pe cât posibil, să te machiezi la baza genelor
  • Nu le atinge cu mâinile pentru ca adezivul să se usuce complet

Preturi:

Aplicare gene Volum 1D – 120

Aplicare gene Volum 2D – 130

Aplicare gene Volum 3D – 150

Soft Volume – 160

Russian Voulme – 180

Mega Volume – 200